מאמרים

פינוי בינוי בהיבט הבוגר של החיים
"פינוי בינוי" נשמע כמו הבטחה קוסמית לדיירים ויזמים. הדיירים מתפנים מדירתם הישנה לטובת מגורים זמניים אשר ממומנים ע"י היזמים. הבניינים הישנים המוכרים והידועים נהרסים ובמקומם נבנים בניינים חדשים ומודרניים.

אילו מכשולים עומדים בפני פרויקט פינוי בינוי?
רבים מכם בוודאי שמעו על עסקאות נדל"ן המכונות עסקאות פינוי בינוי. לכאורה נראה כי מדובר בתהליך ללא פגם. בניינים ישנים מוחלפים בבניינים חדשים, דיירים מקבלים דירות חדשות בחינם וכולם מרוויחים. לכן, הנטייה הראשונית היא לחשוב שפרויקט שכזה ייהנה מהצלחה גדולה. השאלה אם כך הוא הדבר גם בפועל.

מסלולי פעולה אפשריים בפרויקט פינוי בינוי
בניינים רבים בישראל הם מבנים ישנים, שכלל התשתיות והמערכות בהם מיושנות ורעועות ולעתים אף פגומות. על פי רוב היו הדיירים בבניינים אלו שמחים לעבור לדירה חדשה אך אין באפשרותם לשפר דיור במסלול הרגיל - מכירה וקנייה של דירה חדשה. עבור אותם אנשים, הקונספט של פינוי בינוי הוא אידיאלי.

האם ניתן לסרב לביצוע תהליך פינוי בינוי?
אחד המכשולים העיקריים שעומדים בפני הוצאתו לפועל של פרויקט פינוי בינוי הוא סירובם של דיירים בודדים להשתתף בפרויקט בעוד ששאר הדיירים מעוניינים בתהליך. אך האם יכול דייר בודד לטרפד תהליך שרצוי ומתבקש על ידי רובם המכריע של דיירי הבניין?

יתרונותיה של התחדשות עירונית
בשנות השישים של המאה העשרים נהגו לבנות "בלוקים" של בניינים של שלוש קומות על עמודים. שיכונים כאלו ניתן עדיין למצוא עדיין בכל עיר. כיום, ה"בלוקים" האלה ישנים וכבר אינם מתאימים למגורים ראויים. הם ישנים, לא בטוחים מפני פגיעת טיל או רעידת אדמה, השכונות מסביב מוזנחות ופעמים רבות מלוכלכות, המדרכות שבורות ויש מחסור אדיר בשירותים ובמתקנים המיועדים לכלל האוכלוסייה כגון שטחי מסחר, מוסדות חינוך, גנים ציבוריים ועוד.

חידוש פני העיר וגיוון האוכלוסייה עם תהליך התחדשות עירונית
התחדשות עירונית היא פרויקט של משרד השיכון והבינוי, שהתגבש על רקע מחסור בקרקע לבנייה באזורים מתאימים. הפתרון: חידוש פני העיר ושימוש בקרקע הקיימת כדי להגדיל את הפוטנציאל ולשפר את רמת הדיור באזורים רבים בארץ.